BOMARKNAD
BOPRISFÖRVÄNTNINGAR STABILA I MAJ – HEMNET (Direkt)

2024-05-06 08:41

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Boprisförväntningarna bland besökarna på bostadssajten Hemnet var stabila i maj.

Det visar Hemnets köparbarometer.

Bland besökarna på Hemnet som planerar att köpa bostad räknar nu 46 procent med stigande priser de närmaste sex månaderna, jämfört med 45 procent förra månaden. Samtidigt tror 13 procent på sjunkande priser, jämfört med 12 procent föregående månad.

Nettotalet, skillnaden mellan andelen som tror på stigande respektive sjunkande priser, var därmed oförändrat 33 procent i maj jämfört med i april.

"Den förhållandevis starka bostadsmarknaden vi sett under våren fortsatte i april. Priserna fortsatte uppåt vilket var väntat mot bakgrund av de höga prisförväntningarna hos köparna", säger Hemnets marknadsanalytiker Erik Holmberg i en kommentar, och tillägger att räntebeskedet från Riksbanken i veckan kan ge ytterligare stöd åt prisutvecklingen.

Det fortsätter vara i Stockholm som tron på stigande priser är starkast. Nettosiffran var där 46 procentenheter i maj, en ökning med 8 procentenheter sedan april och därmed på samma historiskt höga nivå som i maj 2021.

Endast 8 procent av köparna i Stockholm tror nu på sjunkande priser de kommande sex månaderna, den lägsta nivån som noterats sedan Hemnets Köparbarometer startade 2017.

Bild: Köparbarometer Hemnet

Bild: Köparbarometer nettotal

Makroredaktionen +46 8 51917931 https://twitter.com/makroredaktion

Nyhetsbyrån Direkt


Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -